12.06.2014

Her annenin hayalleri

Hadi bakalım, sen kaç kere "evet, bu benim" diyeceğin acaba... Çünkü bana göre çocuk sahibi olduktan sonra tüm annelerin hayalleri birbirine benzemeye başlıyor. Üstelik bu hayaller ne kadar basit olsalar da oldukça uzun bir süre için değişmiyor…




Gün boyunca temiz kıyafet!

Tabi ki bunu çocuklarımızdan beklemiyoruz. Bu oldukça gerçek dışı bir hayal olurdu. Kendimiz için istiyoruz! Hele o ilk senede günün çoğu leke dolu giysilerle dolaşmak sanki kendime bakmayı tamamen bırakmışım gibi hissettirmişti. Domates soslu parmak izleri, yoğurtlu ağız izleri veya sıçramış meyve suyu lekeleri – ya günde birkaç kere üstünüzü değiştireceksiniz ya da aldırmamayı öğreneceksiniz.

Kesintisiz uyku!

Gece emzirmeler sona erse de uykumuzun aralıksız olacağı anlamına gelmiyor. Bazı şanslı anneler varmış, onların çocukları başından beri uyanmadan gece boyunca uyuyormuş. Ama bu çocuklar gerçekten bir istisna olmalı. Çünkü çoğu anne için stres zirveye ulaşmışken 7-8 saat aralıksız uyku hala ufukta yok demek. Anne sütü yerine taşmış bezler, gece ortası oyun saatleri ve kaymış yorganlar almış oluyor. Çocukların çoğu ancak 4-5 yaşındayken tam anlamıyla aralıksız uyumaya başlıyor.

Devamı Alternatif Anne'de!

------------------------------
Hayatımda çok zevk aldığım şeylerin arasında bu blogum, Alternatif Anne, Martı Dergisi ve Radikal Blogdaki yazılarım geliyor. Bunun dışında beğendiğim veya paylaşmaya değer gördüğüm her şeyi başta Facebook hesabımdan takip edebilirsin.
Facebook: Xlargeaile veya ben
Google+ sayfamız: 
Xlargeaile
Twitter: 
@xlargeaile
Instagram: 
@xlargeaile
Pinterest: 
xlargeaile

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder