15.12.2013

Çocuklarla evde bir hafta – Gün 5

Bu yazıyı yazmam biraz geç oldu ama olsun. Leon ve Luka’nın tam bir hafta evde kalacağını bildiğimizde önceden cuma günü için plan yapmıştık. Aslında Pazar günü için planlamıştık ama çocuklar evde kalınca rica etmişti Leon, bunu erkenden yapalım diye. Çok da heyecanlıydı. Altı aydır soruyordu, bunu ne zaman yapazağız diye. Bir ay önce benden tarih almayı da başarmıştı ve takvime yazdırmıştı. Ben bu süsü çok sevmem aslında ve yıllardır bundan kurtulduğum içim mutluydum. Ama böyle bir heyecan karşısında ben bile heyecanlanıyorum ve… yılbaşı ağacımızı kurduk!

Evde bu kadar kedi ve köpek varken bir yılbaşı ağacının olması oldukça iddialı, bunu söyleyebilirim. Kediler sarkan süslerin cazibesine dayanamayıp sürekli oynuyorlar ve ağacın devrilmesine neden oluyorlar. Köpekler de bundan az değil. Etrafta koşuşturan iki üç pug bir ağacı kolayca yıkar. Biz de ilk başta küçük bir ağaçla başlamıştık ve bunu oldukça yüksek bir yere kurmuştuk. Geçen yıl Leon’un isteği üzeri daha büyük bir tane aldık ve onun için herhalde en uygun köşeyi bulduk. Köpekler de ağaca alışmıştı zaten. Kedilerden ağaçla oynayan da kalmadı zaten. Gümüşün süsle oynamaya hali yok, Zita zaten tüm gün dışarıda. Balu arada bir gidip içinden bir süs alsa da, çam ağacımızın yaşam süresini etkileyen baş faktör Leon ve Luka. Bizim aklımıza gelmezdi ya, ama o ağaç uçakların kaza yapıp içinde takılı kalması için müthiş bir yermiş! 


------------------------------
Hayatımda en çok zevk aldığım şeylerin arasında bu blogum ve Alternatif Anne, Martı Dergisi ve Hassas Anne’deki yazılarım geliyor. Bunun dışında paylaşmaya değer gördüğüm ya da beğendiğim her şeyi başta Facebook ve Twitter hesaplarımdan takip edebilirsin.

Google+ sayfamız: Xlargeaile
Facebook: Xlargeaile veya ben
Twitter: @xlargeaile
Instagram: @xlargeaile
Pinterest: xlargeaile

1 yorum:

  1. Biz de süsleri bugün tamamladık, ağacımız da yarın geliyor. İkizlerim çok ama çok heyecanlı :)

    YanıtlaSil