10.12.2013

Çocuklarla evde bir hafta – Gün 2

Bugün güne biraz daha alışmış şekilde girdik. Ancak Luka’cım hala “hayır” ve “istemem” modunda. Bu nedenle sabah kahvaltı hazırlarken bile birbirimize girdik.
Kahvaltı sofrası hazırlama sırası bugün Luka’daydı. Bir yıldır sorunsuz bıçak kullanan oğlum bu sabah ise muz ve saltalık keserken bıçağı sağa sola savuruyordu. Uyardığımda ise net bir şekilde söylediklerimi yapmayacağını ifade etti. “Luka biliyorsun, bıçak bir oyuncak değil...” cümlemi henüz tamamlamadan “oyuncaaak” diye cevabı fırlattı suratıma. Hmmm… Bildiğimiz “yaptığın çok tehlikeli ve bir daha yaparsan bıçağı elinden alırım” sanki duvara demişim gibi Luka devam ederken tabi ki bıçağı elinden aldım. Bir baktım ki Luka etrafımdan dolaşıp bıçağı tezgahtan almaya kalktı! Oğlumu bu şekilde hiç bilmiyorum ama…

Konuyu yumurtadan değiştireyim dedim ancak hata yapmışım. “Yumurta isteklerinizi alayım” derken tabi ki katı, rafadan, tavada yumurta gibi seçenekleri düşünüyordum. Ancak Luka’dan “sürpriz yumurtaaaaa” ve Leon’dan “renkli paskalya yumurtaları” cevapları gelince durumu bir şekilde kurtardım işte. Yine de sihirbaz yeteneklerimiz denendi. Çünkü aylardır çatlamış katı yumurtaları yemek istemeyen Leon kendine göre bir eğlence keşfetmiş ki tüm katı yumurtaların arasında tek o bir tane çatlamış olanı seçti. Neden? Çünkü içindeki sarı her seferinde sürpriz bir şekil almış oluyormuş. Peki… Keşke o eşsiz yumurta sarısını tam tabağının üzerinde yeseydi de düşüp Mina tarafından anında yutulmasaydı… Eh, ardından biz çatlak yumurta haşlamaya çalıştık. Başardık ama!

Kahvaltımızın ardından çocuklarla tekrar defterimizde biraz çalıştık ve sonra boyaya geçtik. Bu sefer sulu boya yaptık. Bir de misketli boya. Sulu boya lekelerin içinden misketi gezdirdik. Çok keyifli bir şey! Misketi boyamak kadar misketin kağıtta bıraktığı izler de eğlenceli. Bugün biraz Luka’ya çalışayım dedim ve boyadan sonra müzikli hareketli şarkılar söyledik. Babamız öğle yemeği hazırlarken (tavuk ve çorba vardı) birlikte kitap okuduk.


Eşimle öğleden sonra için plan yaparken telefonum çaldı ve Luka’nın sınıf arkadaşının annesi bizi yüzme dersi için alıp bırakmayı teklif etti. Leon, Luka ve Olcay inanılmaz güzel bir üçlü oluşturuyor ve haftanın iki üç günü birlikte oyun oynuyorlar. Klavye dersleri ve yüzme dersi de artık birlikte yapıyorlar. Annesi sağolsun çocuklarla geçen günüm bir anda bitiverdi. Hayda giydir hazırla ve eşim çocuklarla birlikte yüzmeye gitti. Ardından yorulana kadar otelde oyun oynadıkları için ancak yatma vakti kısa süre önce evin yolunu buldular… Bugün de iki yorgun savaşçıyı yatırdık! Aralıksız bir gece için bütün şans bizim tarafımızda demek… 

------------------------------
Biz burada da varız!
Google+ sayfamız: Xlargeaile
Facebook: Xlargeaile veya ben
Twitter: @xlargeaile
Instagram: @xlargeaile
Pinterest: xlargeaile

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder