18.10.2013

Kahvaltıda faaliyet mi?

Bizim evde kahvaltı vazgeçilmez bir öğün. Öğünden çok bir olay. O kadar çeşitli ve keyifli ki Leon ve Luka bile kaçırmak istemezler... Kahvaltı günün en önemli öğünü derler ya, öyle olmasa bile bizim ailemizde bu kesin kes öyledir. Sofrayı hazırlayıp kahvaltı yapmak bizde bir saatten fazla sürüyor. Tatilde daha da fazla sürdü, çünkü kahvaltı sırasında günün ilk faaliyetimizi yaptık! 

Anaokulunda da kahvaltı edebilirlerdi, o zaman rahat bir saat daha fazla uyuyabilirdik sabahleyin. Ama hem ben ve eşim hem de çocuklar erken saatteki bu zevkten vazgeçmek istemiyor. Bakalım soframızda neler var?


Tatlı olarak az şekerli reçellerimden 4-5 tane, bal, bazen kendi yaptığım fındık ezmesi veya yine kendimin yaptığım çikolata kreması da var. Peynir olarak kaşar, beyaz peynir ve keçi peynirin yanı sıra da örgü veya tel gibi iki peynir çeşidi daha bulunuyor. Sonra kendimizin yaptığı sürmelik peynir çeşitlerinden de bir tanesi de var daima. Muz, şeftali, armut, ananas, vs gibi mevsime göre Luka'nın sevdiği 1-2 meyve ve domates ile salatalık. Leon'un vazgeçilmez siyah ve yeşil zeytinler de eksik olmaz. Tabi ki yumurta da var. Hem de her gün farklı; rafadan, sert haşlamış ve omlet günleri birbirini takip ettikten sonra dördüncü gün ise yumurtasız geçiyor. Ekmeğimiz de ekşi hamurlu yine kendi üretimimiz. Öyle keyifli bir yemeği kimse kaçırmak istemez! Hele tatil boyunca vaktimiz varken kahvaltıda faaliyet yapmak için tam fırsat!

Tuzlu sevenler için penguenler çok şirin bir kahvaltı faaliyeti oluyor. Lazım olan malzemeler ise her evde mevcut; siyah zeytin, havuç, krem peynir veya süzme yoğurt ya da yumuşak bir beyaz peynir ve kürdan. Havucu yarım santimetre kalınlığında kesip bir yerden küçük bir üçgen kesiyorsun, bunlar ayakları ve gagasını oluşturuyor. Gövdesi olacak zeytini yukarıdan aşağıya kadar kesip açtıktan sonra çekirdeği çıkartmadan açılan bölümü peynirle dolduracaksın. Kafası olacak zeytinden kürdan geçirdikten sonra gövdenin yanından
ayaklarına kadar bastırmalısın. Kafası olan zeytine sivri bıçakla bir delik ve üçgen havuç parçasını taktıktan sonra ilk penguenin hazır! Çocuğunla birlikte hazırlaması çok zevkli, yemeleri de!

Tatlı tercih edenler için gördüğüm meyve tabağı çok hoş bir faaliyet olabilir. Görür görmez facebook sayfamda resmini paylaşmıştım, ama kaçıranlar bizim yapmamıza artık razı olsun. Yarım muzları çikolata parçacıklarla kuş süsüne verebilirsin, soyulmuş mandalinaların ortasına bir dilim salatalık takarak kabağa dönüştürebilirsin.


Biz hepsinde hem yaparken hem de birlikte yerken çok eğlendik!



Hafta sonunda çocuğunla bunları da yapabilirsin:
Bugün börek yaptık!
Choco Crossies

------------------------------
Biz burada da varız!
Google+ sayfamız: Xlargeaile
Facebook: Xlargeaile veya ben
Twitter: @xlargeaile
Instagram: @xlargeaile
Pinterest: xlargeaile

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder