21.10.2013

Ağaç faaliyetleri mi? Hem de her yerde!

Ama bizim bahçemiz yok ki dediğini duyar gibiyim. Evet, herkesin bahçesi olmayabilir. Varsa bile içinde bizim kadar ağaç olmayabilir. Ama gerek de yok! Çünkü bu iki faaliyeti dışarıda da yapabilirsin. Tek ihtiyacın, pastel boya, kağıt ve bir ip ile metre!

Bu sefer tuvalımız ağaç olsun dedik ve kağıtları ile boyaları yanımıza aldık. Çocuklar beğendikleri bir ağaç seçti ve başladılar. Bir el ile kağıdı tutarken diğer el ile resim çizdiler. İlk başta bu oldukça zor oldu çünkü engebeli bir zeminde çalışmaya alışık değiller. Eh, ama işin esprisi de orada, değil mi?

Resimlerimizi çizdikten sonra ikinci ağaç faaliyetimize geçtik. O öyle ilginç olduk ki, ilk aşamada tam beş ağacın yaşını tespit ettik. Evet, ağaçların yaklaşık yaşını hesapladık! Bunu yapmak üstelik çok kolay. Bir ip yardımıyla Luka ile ağacın gövdesinin etrafını ölçtük. Sonra ben ipi tutarken Leon metre ile ipin uzunluğunu ölçtü. Çıkan cm'yi 2,5'a bölersen ağacın yaklaşık yaşını bulmuş olursun. Bizim meşelerimiz 27, 35, 40, 50 ve armut ağacımız 85 yaşında çıktı!


------------------------------
Biz burada da varız!
Google+ sayfamız: Xlargeaile
Facebook: Xlargeaile veya ben
Twitter: @xlargeaile
Instagram: @xlargeaile
Pinterest: xlargeaile

2 yorum:

  1. güzel bir bilgi ağaç yaşı hesaplaması. ben sadece harelerinden hesaplanıyor diye biliyordum. Teşekkürler.

    YanıtlaSil