1.08.2013

Farklı dondurma tariflerimiz

Sıcak yaz günlerinde dondurma yemekten daha güzel bir şey var mı? Evet, karpuz peynir. Bu da çok güzel, ama çocuklar için o kadar eğlenceli değil. Biz ailece dondurma manyağıyız diyebilirim. Bu nedenle farklı farklı dondurmalar yapıyoruz.  İşte birkaç tarifi…

Meyve sulu
Dondurma yapmanın en hızlı yolu meyve suyu kalıplarda dondurmak. Vişne’nin yanı sıra favorimiz şeftali ve kayısı gibi kıvamı yoğun olan meyve suları. Varsa her kalıba küçük parçalara kesilmiş meyve parçacıkları da koyabilirsin. Çocukla buna bayılır!

Meyveli yoğurtlu
Yapması biraz daha uzun süren ama yine de kolay olan başka bir dondurma yoğurtlu meyveli dondurmaları. Bunun için evde bulunan bir avuç meyve blender ile püre haline getirdikten sonra bol yoğurtla karıştırıyorum. Tercih ettiğin tatlandırıcı ile bunu tatlandırabilirsin. Meyve olarak çok uygun olanlar çilek, kayısı, şeftali, kiraz ve vişne. Hepsi çok güzel ve yoğun bir tat veriyor çünkü.  Daha yumuşak bir dondurma elde etmek için yarı yarıya çırpılmış krem şanti ekleyebilirsin.

Çikolatalı
Çikolatalı dondurma puding krema karışımı ile yapıyorum. Yani bir paket soğuk sütle hazırlanan puding hazırlıyorum ve bunu bir paket çırpılmış krema ile karıştırıyorum. İtiraf edeyim, bu çok güzel bir dondurma oluyor.

Krema
Tüm soğuk sütle hazırlanan puding çeşitlerini veya çikolatalı ve çilekli krem şanti çeşitlerini de dondurma yapımı için kullanabilirsin.

Bizim tercihimiz genelde hep meyveli yoğurtlu dondurma olsa, çok hızlı hazırlanıyor diye meyve suları da çok kullanıyoruz. Eh, arada bir çikolatalı dondurma da yapıyoruz. Kremalı bir kıvamında ve tabi ki çikolatalı olmasından olsa gerek, bu tarz dondurmaları bilmeyen misafir çocuklar hep bunu tercih ediyorlar. Hepinize afiyet olsun!  

1 yorum:

  1. İyi ki öyle yapıyorsun.!Kutlarım,İnşallah meyve sularını da kendin hazırlıyorsundur.Biliyorsun içindeki katkı maddeleri çocuklara zarar veriyor.Sevgiler.Ben de beklerim.Sizin maceralarınızı okumak keyifli.:)

    YanıtlaSil