2.08.2013

Dışarıdaki ilk akşam

Leon ve Luka her akşam 19-19:30 gibi yatıyor. Leon’un son günlerdeki en büyük arzusu bir akşam havanın kararmasını görüp geç saate kadar ayakta olmaktı. Biz de isteğini bu hafta yerini getirelim dedik…

15 yıllık arkadaşım 11 ve 15 yaşındaki kızlarıyla tatillerini bizde geçirirken tabi ki bir akşam dışarıya çıkalım dedik. Bu da tam Leon’un o büyük isteğini getirmek için fırsattı. Önceki akşamdan planımızı çocuklarla paylaşmıştım. Hem Leon hem de Luka buna çok sevindi. Leon, geç saate kadar ayakta olacağına, Luka ise havanın kararmasını göreceğine sevindi.  

Ancak sabah 7’de kalkıp öğle uykusuna yatmadan akşam 19’da yatan çocuklarla böyle bir plan yapmak o kadar da kolay değil. Çünkü 21-22:00’e kadar dayanamayacakları besbelli. O yüzden onlardan öğle uykusuna yatmalarına dair söz aldım. İkisi de uslu uslu öğlenleyin yataklarına yatıp uyumaya çalıştılar. Tabi ki uyuyamadılar. Ama en azından 1 saat dinlenerek yataklarında geçirdiler.

Akşam olunca heyecan büyüktü. Şehir merkezinde dolaşırken havanın kararmasını ve ardından ışıkların yanmasına dört gözle beklediler. Sonra yemek yemeğe gittik. Oradan limandaki ışıkları izlemek ve dört bir yanındaki ışıl ışıl parlayan rengarenk ışıklar onları büyülediler sanki. Çok mutluydular!

Leon yavaş yavaş ağır basan uykusuna yenik düşmemeye çalışırken saat 21:00 gösterirken Luka uykusuna teslim oluverdi. Yemeğini yer yemez “Ben uyumak istiyorum” deyip lokantadaki banka uzanıp uykuya daldı. Bizim Luka böyle işte. Leon şaşı baksa da, eve kadar dayandı. Ertesi sabah uzunca uyuyacaklarını bekliyorduk, ama nafile! Sabah 7:30’da iki mutlu zibidi yatağımıza geldi…


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder