15.08.2013

Böğürtlen toplayalım!

Bahçemizin bir sınırında bolca böğürtlen var. Temmuz’dan itibaren çocuklar oradan iki günde bir böğürtlen topluyorlar. Ancak bu kadar böğürtlen manyağı olan bir çocuğa yeter mi? Tabi ki hayır! Bu yüzden Leon iki yıldır yaptığı gibi bu yıl da her gün böğürtlen toplamaya çıkmak istiyor.

Bize geçen yılda bile gına gelmişti ama ne yapacaksın? Gün boyunca –verdiğimiz cevabın ne olursa olsun-  100 veya belki daha fazla kere “ne zaman böğürtlen toplayacağız?” duymak istemiyorsak haftada 3-4 defa dışarıda böğürtlen toplamaya çıkıyorlar. Eşim ve çocuklar öyle yerler bulmuş durumdalar ki ben geçsem bile fark etmezdim herhalde. Ancak itiraf etmeliyim, eşimle çocuklar bu konuda hiç de fena değiller. Bir çıkıyorlar kocaman bir kase dolusu böğürtlenle dönüyorlar! 

Böğürtlenin ne kadar faydalı bir meyve olduğunu biliyor muydun? Eski çağlarda bu meyve şifa kaynağı olarak geçiyordu. Çok ta yanlış bir inanış değildi aslında. Çünkü böğürtlenler birer minik vitamin bombalarıdır! Vücudumuzca A vitamine dönüştürülen A provitaminin yanı sıra bolca C, E ve B vitamini de içeriyorlar. Hadi, böğürtlen toplayalım! 

1 yorum:

  1. Çok özendim:) Biz de çok severiz böğürtleni afiyet olsun!

    YanıtlaSil