16.07.2013

Üç maymun

Evde Leon ile yaşıt bir erkek çocuk misafirimiz olunca deney ve maymunluklar akla gelmeyecek başka boyuta taşındı. Bizim bu üç maymun çok keyifli bir vakit geçirdikleri kesin!

Geçen gün bir arkadaşımız Leon’la yaşıt erkek çocuğa bizi ziyaret etmişti. Çok fazla zaman geçmedi ki, her türlü kap bardak niyetini kullanmaya başladılar. Terastan mutfağa göz attığımda üçünü görüyordum. Damacanadan kaselere, dondurma kalıplarına su doldurup içiyorlardı. Biraz daha uzun bakmalıymışım.
Çünkü on dakika sonra mutfağa girdiğimde kendime sanki bir havuzun ortasına buldum. Litrelerce su yere dökmüşler! Eh, nasıl olsa yeri silmeye vakit gelmişti deyip paspası kaptım…

Belli bir süre güzelce bahçede oyun oynadıktan sonra bir baktık ki, bizim iç maymun yarım kat yüksekte olan terasın korkulukların üstünden aşağıdaki minderlere atlıyorlar. Tabi ki aşağıdan da yukarıya tırmanıyorlar. O günün geleceğini de biliyorduk zaten. Geçen yıl Fransa’dan gelen arkadaşlarımızın sekiz yaşındaki çocuğu oradan tırmanıp aşağıya atlayınca bunun Leon ve Luka’nın yapmasını sadece bir an meselesi olduğunu anlamıştık zaten. Tabi ki Leon ve Luka için teras yetmez ki! O günden beri “keşke maymun olsak ağaçlara tırmanabilsek” deyip duruyorlar.  Bugün babalarına ağaca merdiven dayandırdılar. Ağacın tepesine çıkacaklarmış!

Üç maymunla olan gün gürültüyle bitmişti. Yukarıdan arabaları merdivenden aşağıya bırakıp hangisi daha hızlı, hangisi daha uzağa gideceğinin yarışını yaptılar. Tabi ki bu Yarış öyle bir gürültünün eşliğinde gerçekleşiyordu ki, köpeklerimizden sığayan koltukların altına, diğerleri de bahçeye kaçtı.
Ama olsun, üçü çok keyifli bir gün geçirdiklerinden eminiz. Dört gözle bir sonrakini bekliyoruz şimdi! 

  

1 yorum:

  1. Ne güzel şey çocukluk, oyuncağa gerek bile duymadan (hele bir de erkek çocuklarda!) ne hoş vakit geçirebiliyorlar :)
    Azcık anlayış yetiyor galiba ama bazen unutuveriyoruz, tahammül edemiyoruz maalesef...
    Sevgiler

    YanıtlaSil