12.07.2013

Köpekle eğlenceli oyunlar - 3

Köpeğini tasmalı veya tasmasız, nasıl gezdiriyorsan gezdir, onunla dışarıda da oyun oynarsan yürüyüşlerden daha fazla keyif alacaktır. Üstelik bunun güzel bir etkisi de vardır! Her an onunla oyun oynayabileceğini bildiği için, seni yakından takip eder ve dolayısıyla senden fazla uzaklaşmaz. Emin ol, bu küçük deha hiçbir oyunu kaçırmak istemeyecektir!


Ormanda Agility Oyunları

Evde kova ve tahtalarla yarattığın bu oyunları, ormanda daha kolay oynayabilirsin. Örneğin, yerde duran kütüklerin üzerinden köpeğinle beraber atla! Bir süre sonra, sadece senin bir emrinle bunu kendi kendine, üstelik zevkle yapacaktır.
Ya da dostunu düz bir yolda değil, kütüklerin üzerinde gezdir! Köpeğin bu şekilde, hem dar bir yoldan yürümek hem de dengesini tutmak zorunda, bu da onun hoşuna gidecek. Onu ödül ile teşvik edersen, kısa bir süre sonra kendi kendine kütüklerin üzerinde gezecektir. Neticede kütüğün sonunda ödül var!
Sandalye oyunu da dışarıda oynayabilirsin. Parkta bir çöp kutusu olsun veya ormanda bir ağaç… Dostun sandalye oyununu öğrenince, ona bu oyunu bir ağaç ile oynayacağını gösterdikten sonra, ne yapması gerektiğini hemen anlayacaktır.

Piknik

Köpeğine mamasını, her zaman mama kabında vermek zorunda değilsin. Arada bir, avlanma içgüdüsünü yaşamasına izin ver! Sabah ona mama vermektense, mama parçalarını çimenlerin üzerine dağıtarak ikram edebilirsin. Dostun mamaları “zevkle” bulacaktır. Mama kabındayken birkaç saniyede biten yemek, bu şekilde hem bir ziyafete dönüşür hem de dostunun konsantrasyonunu ve koklama duyusunu güçlendirir. Uzun araba yolculukları sırasında verdiğin molalarda bunu kolayca uygulayıp, köpeğin için hoş bir değişiklik yapabilirsin.

Saklambaç

Dostunuzun bir oyuncağını saklamak yerine, dışarı çıktığınızda sen saklan! Arada sırada, bir köşenin veya ağacın arkasına saklanıp köpeğini çağırabilirsin. Hiç merak etme, seni göremediği anda hemen aramaya başlayacak ve bulacaktır. Seni bulduğu anda, ona sevindiğini belli et ve onu öv. O, yaptığının doğru olduğunu ve seni mutlu ettiğini anlayacaktır. Unutma, dostunun tek bir hedefi var; seni mutlu etmek! Mutlu da olacaksın, çünkü dostun artık senden fazla uzaklaşmayacak. Sonuçta, gözlerini arada bir ortadan kaybolan sahibinden ayırmaya niyeti yoktur!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder