28.06.2013

Köpekle eğlenceli oyunlar - 1

Birçok köpek evin içerisinde sürekli yaramazlık yapar. Ancak bazıları genç olmalarına rağmen, eskisi kadar hayat dolu da olmayabilir. Onların mutlu ve huzurlu hissetmesini sağlamak aslında zor değil. Evde ve dışarıda rahatça oynayabileceğin, birkaç kolay oyunla dostunun keyifli vakit geçirmesini sağlayabilirsin! Köpeğinle oynayabileceğim oyunları kısa bir yazı dizisi olarak her cuma günü kaçırma bence…

Dostunun mutlu olması, her gün düzenli saatlerde yürüyüşe çıkmakla başlar. Hem vücudu dinç kalır hem de koku, ses ve görüntü gibi değişik çevre etkenleriyle karşılaşır. Ayrıca başka köpeklerle buluşma fırsatı da bulur. Düzenli yürüyüş gibi, başka köpeklerle oynaması da köpeğinin gelişimi için çok önemli. Çünkü başka köpeklerle beraber geçirilecek zaman sosyalleşmesini sağlarken, davranış bozukluğu ve agresiflik gibi problemleri de önler. Diğer köpeklerle oynadığı zamanlar dışında, günlük yürüyüşlerini de zevkli oyunlarla küçük eğlencelere dönüştürebilirsin. Dene ve zekasını kullanmaya bayılan dostunun neler yapabileceğini gör!

İlk olarak, ona evin içerisinde bir takım oyunları öğretmelisin çünkü dışarıdaki çevresel etkenler, hiçbir oyunu bilmeyen dostunun konsantrasyonunu bozacak. Başlangıç olarak, oyunları ona evde öğretmeyi denersen tüm dikkatini sana verecek ve daha hızlı öğrenecek.
Oyunları iyice öğrendikten sonra, eğlencenizi dışarıya da taşıyabilirsin.

Saklambaç

Bu oyunla, zamanında Zando’nun en sevdiği oyundu. Hele balık olan oyuncağıyla yapmamıza tapıyordu. Saklambaçla hem dostunu meşgul etmiş hem de onun oyuncaklarını aramaktan kurtulmuş olursun. Dostuna saklambaç oyununu öğretmek için, ilk olarak ona sevdiği bir mama parçasını ona koklat. Sonra da birkaç kere bu mamayı onun gördüğü bir yere saklamalısın. Tabi ki, dostun mamayı hemen bulacak ve zevkle midesine indirecek. Sakladığın mamayı bulduğu için, onu bolca övmeyi unutma.

Bunu birkaç kez tekrarladıktan sonra, mamayı bir oyuncağıyla değiştir. Oyuncağını koklat, dostunun görebileceği bir yere sakla ve oyuncağının adını kullanarak onu bulmasını emret. Bulduğu anda, ona bir ödül ve kocaman bir övgü vermelisin. Gösterdiğin olumlu tepkiden dolayı, doğru yaptığını ve ardından ödül alacağını anlayacak.

Birkaç kere bunu ardı ardına yaptıktan sonra, artık oyuncağını koklatıp, dostunun göremeyeceği bir yere saklayabilirsin. Oyuncağının adını söyleyerek bulmasını emrettiğinde, hemen aramaya başlayacak.

Saklambaç oyunu değişik oyuncaklarla oynarsan, dostun birkaç hafta içerisinde bütün oyuncaklarının isimlerini öğrenmiş olacak. Artık, sadece oyuncağın adını söylemen yeterli olacak. Dostun hemen onu aramaya çıkacak.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder