6.05.2013

Ruh halimiz bugün nasıl?


Perşembe akşam Leon ateşlenmişti. Bu yüzden Cuma günü anaokuluna gitmeyip evde kaldı. Luka da kendini o kadar iyi hissetmiyordu zaten. Cumartesi akşam sıradaki hastalık dalgası ona da vurmuştu. Saat akşam on buçuğu gösteriyordu, evimizde daha önce hiç görülmeyen bir tablo vardı.

İkisi ateşli, Leon ve Luka uyanıp acıktıklarını fark etmişlerdi, öğle yemeğinden kalan mantıyı yiyorlardı. Pazar günü dalgalı fırtınalı deniz gibi geçti. Luka genelde yatıp uyukladı. Babamızın hali de gittikçe kötüleşmeye başlamıştı. Leon ise bir iyi bir kötü değişken bir ruh halindeyken ağzı iki günlük dinlemenin ardından hiç durmadı. Ne yapalım böyle bir durumda? Ruh halimizi gösteren bir saat yapalım dedik…

Yapmak çok da kolay oldu. Bir tabak yardımıyla karton kağıda daire çizdim. Küçük bir bardak kullanarak ise altı tane küçük daire çizdim. Leon hepsini güzelce kestikten sonra farklı renklerde boyadı.  Sonra siyah keçi kalemiyle yüz ifadeleri çizdik. Tabi ki önce neler çizeceğimizi düşünüp karar verdik ve ardından Leon uygun gördüğü renkleri belirledi. Kırmızı kızgın, sarı mutsuz, mavi mutlu, pembe şaşkın, turuncu üzgün, gri ağlayan surat oldu. Yüz ifadelerini ben çizdikten sonra Leon onları büyük yuvarlağa yapıştırdı. Ortasına bir parmak kestik ve –o anda başka bir şey yoktu- maymuncuk vidası ile şişe mantarı ile ortadan delip taktık. Eh, artık Leon ve Luka kendileri nasıl hissediyorlarsa saatlerinde de ilan edebilirler!   

1 yorum: