27.05.2013

Konsantrasyon oyunları oynayalım!

Leon’la hep çok faaliyet yapıyoruz. Anaokulunda yaptıkları da eklenince evin her kapısı faaliyetle donanmış oldu. Farklı tip faaliyetleri yapma zamanı geldi, değil mi?

Bu hafta Leon ve Luka ile başka tip faaliyet yapacağım. Belki buna bir tarz oyun demek daha doğru olur. İkisi zaten hasta (mide-bağırsak-enfeksiyonu) ve sabah-öğlen-akşam hem keyifleri hem de sağlık durumları bir değil. Kendilerini iyi hissettiklerinde oturdukları yerden yeni ve ilgi çekici oyunlar bulmam gerekli yani. Kısa süreli konsantrasyon oyunları bunun için biçilmiş kaftan gibi bence!

Aklıma gelen üç oyun deneyeceğim:
  • 15 dakikalık bir oyun olarak, onlara oldukça sessiz şekilde bir hikayeyi anlatmak. Duyabilmek için konsantre olmaları gerekecek.
  • Yoldan geçen olunca hep çite koşup merhaba diyorlar Leon ve Luka. İşte bu güzel bir fırsat! Daha fazla dikkat etmeleri için onlarla küçük bir oyun düzenleyebilirim. Birine merhaba dedikten sonra geçen kişinin pantolon rengini, sakalı olup olmadığı gibi genel görüntü, saç ve kıyafet ile ilgili sorular soracağım.
  • Buna benzer bir oyun daha geldi aklıma; bir nesneyi iyice tarif etmeleri. Örneğin, bir elmayı renk, şekil ve belirgin belirsiz özelliklerin ne kadarını bulup anlatabilecekler acaba?

Sabahleyin öyle bir tarz oyunla güne giriş yapmıştık Leon’la birlikte. Bana bakıp vücudumun parçalarını adlandırmaya çalıştı; kol, parmak, bacak, sırt, göbek, göbek deliği, vs. Sonra ciddi ciddi hangi parçaları henüz saymadığını düşündü ve aslından isimlerini bilmediği yerleri gösterdi. Şimdi onların adlarını da biliyor!

Sen de kolayca her yerde oynanabilen konsantrasyon oyunu biliyorsan bizimle paylaşır mısın? 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder