13.03.2013

Dün bahçe sezonu açtık


Hava güzel olunca bahçeyle ilgilenmeyi fırsat bildik. Aylarca içeride oynamaktan bıkmış bizim minik bahçıvanlarımız dün babamızla bu yılın sezonunu açtı. Havanın güzel olduğu her gün artık bahçedeyiz.

İşlerimiz çok. Abartmıyorum, gerçekten çok işimiz var. Önümüzdeki haftalar hep bahçe işiyle geçecek. Geçen yıl hem saksılarda teraslarda hem de mini tarlamızda ektiğimiz domatesler yetmeyince bahçenin başka bir bölümü domateslere ayırmaya karar verdik. İşte orasını dün bellemeye başladılar eşimle çocuklar. Luka daha çok bizi hiçbir yerde yalnız bırakmayan Mina ve Yuki ile ilgilenirken, Leon’un aklına tavuklar geldi. Onlara yem toplayabilirdi! Eşimin kaldırdığı her kürek ile toprakta solucanlar gözükünce Leon kovasını getirip onları toplamaya başladı.

Dün gibi çalışmalarımız artık gündelik hayat olacak evimizde. Topraklar belleyecek, makineyle çapalanacak, yapraklar toplanacak, ölmüş bitkiler çıkartılacak, tokuhlar ekilecek, fideler yetiştirilecek, çiçekler ekilecek, taşlar temizlenecek, ahşaplar verniklenecek, demirler boyanacak, bahçe mobilyaları zımparalanıp yağlanacak, ve ve ve… Ve tabi ki tavuklarımız için daha bol solucan toplanacak!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder