22.02.2013

Xlargeaile olimpiyatları oynandı!


İki gündür yine yağmur var ve çocuklarımız enerjilerini atmaz oldu. Leon’un çenesi bugün zaten durmak bilmiyor, yani onunla sakin bir faaliyet yapmak olanaksız. Evde eşyalar etrafta uçuşmadan, Leon ve Luka birbirinin kafalarını kırmadan hemen ilgi çekici bir oyun bulmak zorundaydık. Karar verdik: xlargeaile olimpiyat oyunlarını düzenliyoruz!

Peki, olimpiyatlarımızın disiplinleri ne olacaktı? Düşündük taşındık ve küçüklüğümde ki doğum günü partilerinden bildiğim oyunlara karar kıldık. Çuval atlama, kaşıkla top taşıma ve elma yakalama! Nalburdan birkaç kuruşa alınan çuvallar, top, kaşık, elma ve büyük bir leğenden başka bir şeye ihtiyacımız yoktu. Çuvalın dışında bunlar zaten evde bulunuyordu. Koltukları kenara çektik. Devasa  yarış alanımız da hazırdı!

Çuval atlamada Leon inanılmaz keyif aldı. Zıpladı, zıpladı ve zıpladı. Bir tur, iki tur, üç tür, bir türlü bırakmak istemedi. Luka henüz 2,5 yaşında olduğu için bu yarışı zor bulmuş olsa gerek, birinci turun sonunda çuvalı bir kenara attı ve çuvalsız yarışmaya devam etti. Kaşıkla top taşıma yarışını ikisi yan yana bitirdiler! Ancak göreceksin, Luka çok daha iyidi. Olimpiyatlarımızın elma yakalama oyununa gelince ikisinin gözleri büyüdü. Böyle bir şey beklemiyorlardı. Su dolu kocaman leğeni salonun ortasına koyunca, içinde yüzen elma dilimlerini nasıl yakalamaları gerekeceklerini bulamadılar. “Ellerinizi kullanmadan ağızla” dediğimde gözlerindeki soru işaretlerini görür gibi oldum. İnanılmaz eğlendik! Luka hileye başvurduktan sonra Leon hırs yaptı, üstü başı sırılsıklam olana kadar uğraştı. Ancak en sonunda elmayı yakaladı!


Kaşıkla top taşıma:



Elma yakalama:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder